Zapekané šampióny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g šampiónov, 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 150 g oravskej slaniny, 1 PL masla, petržlenová vňať, 180 ml smotany na varenie, 100 ml vývaru (slepačieho alebo hovädzieho), soľ, mčk, 200 g tvrdeého syra
POSTUP PŘÍPRAVY
Včera bol so mnou muž u zubárky, lebo sa bojím zubára. Môj muž má veľké pochopenie pre moju mániu minibazáru, až tak veľmi, že mi šlohol zo straých časopisov u zubárky takmer všetky recepty. Úžasný zlodej to potom schoval do mojej kabelky, ktorú mi vonku strážil. Jeden zo šlohnutých receptov, ktoré si vybral.
 |
Šampióny si očistíme. |
 |
Cibuľu a cesnak si pokrájame na drobno. |
 |
Slaninku si nakrájame na pásiky. |
 |
Ślaninku si osmahneme na masle do chrumkava. |
 |
Huby, cesnak, cibuľu a osmaženú slaninku (bez výpeku) premiešame. Pridáme petržlenovú vňať, ja som použila sušenú. rovnako osolíme, okoreníme a môžeme pridať aj trochu vegety. |
 |
Celú zmes dáme do maslom vymazanej jenskej misy. |
 |
Pridáme vývar a smotanu. Dáme do rúry na 180 stupňov cca 35 minút. |
 |
Potom vyberieme a posypeme strúhaným syrom a vložíme naspäť do rúry na 10 minút pri teplote 200 stupňov. |
 |
Po upečení. |