Zapekané šampióny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g šampiónov, 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 150 g oravskej slaniny, 1 PL masla, petržlenová vňať, 180 ml smotany na varenie, 100 ml vývaru (slepačieho alebo hovädzieho), soľ, mčk, 200 g tvrdeého syra

POSTUP PŘÍPRAVY

Včera bol so mnou muž u zubárky, lebo sa bojím zubára. Môj muž má veľké pochopenie pre moju mániu minibazáru, až tak veľmi, že mi šlohol zo straých časopisov u zubárky takmer všetky recepty. Úžasný zlodej to potom schoval do mojej kabelky, ktorú mi vonku strážil. Jeden zo šlohnutých receptov, ktoré si vybral.

Šampióny si očistíme.
Cibuľu a cesnak si pokrájame na drobno.
Slaninku si nakrájame na pásiky.
Ślaninku si osmahneme na masle do chrumkava.
Huby, cesnak, cibuľu a osmaženú slaninku (bez výpeku) premiešame. Pridáme petržlenovú vňať, ja som použila sušenú. rovnako osolíme, okoreníme a môžeme pridať aj trochu vegety.
Celú zmes dáme do maslom vymazanej jenskej misy.
Pridáme vývar a smotanu. Dáme do rúry na 180 stupňov cca 35 minút.
Potom vyberieme a posypeme strúhaným syrom a vložíme naspäť do rúry na 10 minút pri teplote 200 stupňov.
Po upečení.