Kapustovo-mäsový nákyp



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Asi 1 kg hlávka kapusty * mleté mäso * 3 cibule * 2 rajčiny * kyslá smotana * 2 vajíčka * soľ * MČK * sladká paprika * bobkový list * kmín * olej na dno pekáčika

POSTUP PŘÍPRAVY

Maminky, tento recept vyskúšajte, jedlo je vynikajúce, jednoduché a lacné.

1. Do jenskej misy dajte trocha oleja.
2. Na dno poukladajte zopár kapustných listov.
3. Vo väčšej panvici osmahnite na oleji cibuľu,
4. pridajte mleté mäso,
5. a okoreňte: dala som 2 ks bobkov list, mleté čierne korenie, kmín, trocha zázvoru a nastrúhala som muškátový oriešok.
6. Mäsko nechajte dusiť, a zatiaľ si nakrájajte kapustu na pásiky.
7. Mäso duste asi 20 minút, dovtedy ste nakrájali kapustu a pridajte ju k mäsu, duste asi 15 minút. Netreba dlho, všetko budete zapekať celú hodinku pri 220 stupňoch.
8. Na kapustné listy preložte polovicu mäsovo-kapustnej zmesi.
9. Na to naukladajte rajčiny, ktoré môžete kľudne vynechať, ale sú tam naozaj výborné.
10. .... a prikryte druhou polovicou zmesi.
11. V mise si rozmiešajte kyslú smotanu s vajíčkami, osoľte, okoreňte a ak chcete, pridajte trocha mletej papriky.
12. Nalejte do pekáča. Pečte hodinu, prikryté alobalom. Pred koncom pečenia odstráňte alobal a nechajte zapiecť do zlata.
13. Po hodine pečenia.
14. Servírujte so zemiakmi, tatarskou, zeleninou alebo sterilizovanými papričkami.