Kapustovo-mäsový nákyp

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Asi 1 kg hlávka kapusty * mleté mäso * 3 cibule * 2 rajčiny * kyslá smotana * 2 vajíčka * soľ * MČK * sladká paprika * bobkový list * kmín * olej na dno pekáčika
POSTUP PŘÍPRAVY
Maminky, tento recept vyskúšajte, jedlo je vynikajúce, jednoduché a lacné.
 |
1. Do jenskej misy dajte trocha oleja. |
 |
2. Na dno poukladajte zopár kapustných listov. |
 |
3. Vo väčšej panvici osmahnite na oleji cibuľu, |
 |
4. pridajte mleté mäso, |
 |
5. a okoreňte: dala som 2 ks bobkov list, mleté čierne korenie, kmín, trocha zázvoru a nastrúhala som muškátový oriešok. |
 |
6. Mäsko nechajte dusiť, a zatiaľ si nakrájajte kapustu na pásiky. |
 |
7. Mäso duste asi 20 minút, dovtedy ste nakrájali kapustu a pridajte ju k mäsu, duste asi 15 minút. Netreba dlho, všetko budete zapekať celú hodinku pri 220 stupňoch. |
 |
8. Na kapustné listy preložte polovicu mäsovo-kapustnej zmesi. |
 |
9. Na to naukladajte rajčiny, ktoré môžete kľudne vynechať, ale sú tam naozaj výborné. |
 |
10. .... a prikryte druhou polovicou zmesi. |
 |
11. V mise si rozmiešajte kyslú smotanu s vajíčkami, osoľte, okoreňte a ak chcete, pridajte trocha mletej papriky. |
 |
12. Nalejte do pekáča. Pečte hodinu, prikryté alobalom. Pred koncom pečenia odstráňte alobal a nechajte zapiecť do zlata. |
 |
13. Po hodine pečenia. |
 |
14. Servírujte so zemiakmi, tatarskou, zeleninou alebo sterilizovanými papričkami. |