Bezlepkový makový jablčník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento koláč piekla moja mama, ale s polohrubou múkou, ja som použila bezlepkovú múku Promix PK. 1 kg jabĺk - postrúhať a udusiť s 100 g kryštálového cukru, nechať vychladnúť. 6 vajec, 200 g práškového cukru, 2 dl oleja, 2 dl vody, 1 dcl mlieka, 300 g bezlepkovej múky Promix PK, 150 g mletého maku, 1 vanilk. cukor + 150 g prášk.cukru, ½ bal. prášku do pečiva, 100 g čokolády na varenie a 100 g Cery.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mletý mak zmiešame na sucho s preosiatym práškovým cukrom a vanilk. cukrom. Vychladnuté jablká rozotrieme na pomastený pečiaci papier. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, striedavo pridáme vodu, olej a mlieko, preosiatu múku s pr. do pečiva a tuhý sneh. 1/3 žĺtkového cesta zmiešame s makovou zmesou a vylejeme na jablká. Na makové cesto dáme zvyšok žĺtkového cesta . Upečieme, obrátime, stiahneme papier.
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.