Grécke - giuvetsi teľacie mäso s cestovinovou ryžou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1kg teľacieho stehna, 2 cibule,2 strúčiky cesnaku, 5 paradajok vymixovaných alebo jedno 500g balenie paradajkovej šťavy, olivový olej, 2 celé kôry škorice ak nemáte, môžme použiť škoricový prášok, soľ, čierne korenie, trochu kryštálového cukru, slaný tvrdý syr
POSTUP PŘÍPRAVY
1, nakrájanú cibuľu s cesnakom osmahneme, pridáme na väčšie kocky nakrájané mäso, opečieme a
pridáme rajčinovú šťavu, cukor,soľ, korenie, škoricu, podlejeme trochou vody a zakryté dusíme
1,5hodiny
2, potom do hlbšieho plechu alebo keramickej misy na dno nasypeme cestovinovú ryžu, na ktorú
nalejeme udusené mäso aj so šťavou, pridáme 1,5 L vody a zapekáme v rúre ešte 30 minút
3, pred podávaním každú porciu posypeme strúhaným syrom slanej, výraznej chuti
4, dobrú chuť,,,
 |
potrebné suroviny |
 |
mäsko na väčšie kocky nakrájané |
 |
osmahneme si cibuľu |
 |
pridáme nakrájané mäso |
 |
pridáme vymixované rajčiny alebo rajčinovú šťavu |
 |
podlejeme trochou vody a dusíme 1,5 hodiny |
 |
na hlbší plech vysypeme cestovinovú ryžu |
 |
pridáme mäso so šťavou |
 |
zalejeme 1,5 L vody |
 |
zapekáme ešte 30 minút v stredne vyhriatej rúre |
 |
posypeme slaným syrom,,,,dobrú chuť,,, |