Grécke - giuvetsi teľacie mäso s cestovinovou ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg teľacieho stehna, 2 cibule,2 strúčiky cesnaku, 5 paradajok vymixovaných alebo jedno 500g balenie paradajkovej šťavy, olivový olej, 2 celé kôry škorice ak nemáte, môžme použiť škoricový prášok, soľ, čierne korenie, trochu kryštálového cukru, slaný tvrdý syr

POSTUP PŘÍPRAVY

1, nakrájanú cibuľu s cesnakom osmahneme, pridáme na väčšie kocky nakrájané mäso, opečieme a
pridáme rajčinovú šťavu, cukor,soľ, korenie, škoricu, podlejeme trochou vody a zakryté dusíme
1,5hodiny
2, potom do hlbšieho plechu alebo keramickej misy na dno nasypeme cestovinovú ryžu, na ktorú
nalejeme udusené mäso aj so šťavou, pridáme 1,5 L vody a zapekáme v rúre ešte 30 minút
3, pred podávaním každú porciu posypeme strúhaným syrom slanej, výraznej chuti
4, dobrú chuť,,,

potrebné suroviny
mäsko na väčšie kocky nakrájané
osmahneme si cibuľu
pridáme nakrájané mäso
pridáme vymixované rajčiny alebo rajčinovú šťavu
podlejeme trochou vody a dusíme 1,5 hodiny
na hlbší plech vysypeme cestovinovú ryžu
pridáme mäso so šťavou
zalejeme 1,5 L vody
zapekáme ešte 30 minút v stredne vyhriatej rúre
posypeme slaným syrom,,,,dobrú chuť,,,