POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g hladkej múky, 3dcl teplého mlieka, 70ml oleja, 30dkg kvasníc, 2PL kr.cukru, 1ČL soli. Na potretie: 300ml smotany, hrsť nasekaného kôpru, morská soľ.
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept pochádza z Modry. Osúch na sladko a slano je typický pre tento kraj.
Cesto si buď vypracujeme v rukách, alebo dáme do pekárničky.
V pekárničke dáme najprv mokré prísady, potom suché a do nich zahrnieme soľ.
Dáme program cesto.
Po vykysnutí cesto roztiahneme na vymastený plech.
V miske premiešame smotanu s kôprom a morskou soľou.
Rozotrieme po celom ceste.
Rúru predhrejeme na 180stupňov.
Pečieme cca 30 minút, kým sa cesto prepečie a povrch začne hnednúť.
Posúch podávame k prívarkom, alebo samostatne k vínku.
Je to jednoduchá, lacná a výborná maškrta :-))
DOBRÚ CHUŤ
mokré prísady a suché prísady a pekárnička môže miesiť cesto :-) |
a už to ide.... |
..cesto roztiahneme na vymastený plech... |
...smotana, kôpor... |
,,a morská soľ...premiešame.. |
..rozotrieme po celej ploche..a šup do vyhriatej rúry... |
....hotovo.... |