Ľadové bonbóny *****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zmes orechov - napríklad za hrsť mandlí, orechov, lieskovcov * zmes sušeného ovocia - napríklad marhule, datle, figy... - voľte skôr mäkké sušené ovocie, nie ananás, banán... * 2 čokolády Ledové kaštany * čokoláda na varenie - asi 100 g * biela poleva na vrch bonbónov - použila som kupovanú polevu v tvare mincí

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčence, tieto bonbóny sú naozaj vynikajúce! Vhodné aj ako milý sladký darček.

1. SUšené ovocie nakrájajte na drobné kúsky,
2. a sparte ho horúcou vodou. Nechajte odstáť asi 20 minút a zlejte.
3. Nasekajte orechy,
4. a nasucho ich opražte na horúcej panvici.
5. Nachystajte si papierové košíčky - najideálnejšie by bolo, keby ste použili úplne najmenšie košíčky.
6. V miske nad parou rozpustite dve čokolády Ledové kaštany, do toho vmiešajte čokoládu na varenie, miešajte, pokiaľ sa nerozptopí a obe čokolády zmiešajte. Nepridávajte žiaden tuk - bol by to hriech!
7. Do košíčkov porozdeľujte zmes ovocia,
8. .. na to dajte po lyžičke zmes opražených orechov,
9. a zalejte čokoládou. Dajte trocha stuhnúť do chladničky.
10. Keď bude trocha tuhšia, na vrch vtlačte jednu mincu bielej polevy a dajte úplne stuhnúť do chladničky.
11. Keď budú bonbóny stuhnuté, odstráňte papierové košíčky.
12. Bonbóny sú vynikajúce a budú lahodiť aj oku, ak z nich urobíte hotovú bonboniéru :-), zabaľte ich do zlatého alobalu.