Ľadové bonbóny *****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zmes orechov - napríklad za hrsť mandlí, orechov, lieskovcov * zmes sušeného ovocia - napríklad marhule, datle, figy... - voľte skôr mäkké sušené ovocie, nie ananás, banán... * 2 čokolády Ledové kaštany * čokoláda na varenie - asi 100 g * biela poleva na vrch bonbónov - použila som kupovanú polevu v tvare mincí
POSTUP PŘÍPRAVY
Dievčence, tieto bonbóny sú naozaj vynikajúce! Vhodné aj ako milý sladký darček.
 |
1. SUšené ovocie nakrájajte na drobné kúsky, |
 |
2. a sparte ho horúcou vodou. Nechajte odstáť asi 20 minút a zlejte. |
 |
3. Nasekajte orechy, |
 |
4. a nasucho ich opražte na horúcej panvici. |
 |
5. Nachystajte si papierové košíčky - najideálnejšie by bolo, keby ste použili úplne najmenšie košíčky. |
 |
6. V miske nad parou rozpustite dve čokolády Ledové kaštany, do toho vmiešajte čokoládu na varenie, miešajte, pokiaľ sa nerozptopí a obe čokolády zmiešajte. Nepridávajte žiaden tuk - bol by to hriech! |
 |
7. Do košíčkov porozdeľujte zmes ovocia, |
 |
8. .. na to dajte po lyžičke zmes opražených orechov, |
 |
9. a zalejte čokoládou. Dajte trocha stuhnúť do chladničky. |
 |
10. Keď bude trocha tuhšia, na vrch vtlačte jednu mincu bielej polevy a dajte úplne stuhnúť do chladničky. |
 |
11. Keď budú bonbóny stuhnuté, odstráňte papierové košíčky. |
 |
12. Bonbóny sú vynikajúce a budú lahodiť aj oku, ak z nich urobíte hotovú bonboniéru :-), zabaľte ich do zlatého alobalu. |