Knedľa trochu inak - parená spolu s kapustou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto na knedľu: 400g polohrubej múky, 1 vajce, 1 dl oleja, kvások (2 dl mlieka, trošku cukru, 30g droždia). Biela kapusta ochutená podľa chuti - soľ, rasca, korenie, bobkový list, ocot, cukor, cibuľa

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si kvások, ktorý pridáme do zvyšných surovín a vypracujeme klasicky cesto, ktoré necháme vykysnúť. Medzitým si udusíme kapustu - na tuku opražíme cibuľu (môžeme pridať aj kocky slaniny), do ktorej pridáme nakrájanú kapustu a ochutíme ako máme radi. Keď je polomäkká, pridáme k nej "knedle". Cesto vyvaľkáme na obdĺžnikový plát, prekrojíme na štyri dlhé pásy, môžeme potrieť masťou alebo olejom a každý pás zrolujeme. Poukladáme ich na kapustu, prikryjeme a necháme pariť 15-20 minút. Môžeme konzumovať aj samostatne, ale aj s pečeným mäsom, my k tomu máme radi pečené kuracie stehná na spôsob kačky.

Takto nakrájame a zrolujeme cesto
a uložíme na kapustu.