STRAKOŠ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hladká múka, hrubá múka, kryštáľ cukor, pprášok do pečiva, vanilkové cukry, kakao mlieko olej, vajcia, tvarohy, vanilkový puding - zlatý klas

POSTUP PŘÍPRAVY

do dvoch misiek cesta dávam.

tmavé cesto: 1 hrnek hladkej múky
1 hrnek hrubej múky
1 hrnek kryš.cukru
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 lyžice kakaa
1 hrnek mlieka
3/4 hrnka oleja
2 vajcia

šecko zmiešať metličkou to mám ráda-ručne, ale najprv zmiešame
bledé cesto a potom tmavé, medzitým ju neumývame, veď aj tak to
bude v kope, a šak je to len trocha.

tak to biele: 2 tvarohy - dávam tie vo vaničkách z lidla,
také vrchy zelené, také jemné termizované asi
1 hrnek cukru k.
1 hrnek mlieka
1 zlatý klas - vanilkový puding prášok
1 vanilkový cukor
2 vajcia
taktiež zmiešať.

vymastiť a vysypať plech. tmavé naliať ale len 3/4 cesta, liať tak
dokola od okrajov, potom sa v strede nedvihne, ale to asi vieš. potom
tam na vrch dávať to bledé, ževraj po lyžiciach, ale stačí aj
vylievať z misky na to tmavné, tak ako keby kôpky, síce sa to
roztečie, ale spraví to jamku trochu do toho tmavého cesta. potom
pofrkať jemne tým zbytkom tmavého cesta...na to bledé piecť 30-40 min / 170
stupnov. tak nejak.