Hovädzie kocky na horčici

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 1 PL horčice, ½ kocky hovädzieho bujónu, korenie, soľ, olej, voda, solamyl
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuľku a mäso nakrájame na kocky. Mäso posolíme a okoreníme čiernym korením. Do tlakového hrnca ( kuchty) dáme asi 2 PL oleja na to dáme speniť cibuľku. Pridáme mäso a miešame kým si nepustí šťavu. Potom pridáme horčicu, bujón a vodu asi 3 - 4 dcl zavrieme a dáme variť. Keď začne syčať stiahneme plameň na minimum a necháme 30 min. variť. Kto nemá kuchtu môže to robiť v hrnci no musí variť kým nie je mäso mäkké. Po otvorení prelejeme všetko do hrnca a zahustíme 2 - 3 čl solamylu, ktoré zmiešame v troške vody. Povaríme ešte asi minútku dochutíme prípadne soľou a hotovo. Podávame s cestovinou a kyslými uhorkami.
Veľa ľudí sa bojí kuchty no je to super pomocník šetrí čas a mäso je naozaj mäkké a šťavnaté. A teraz už dostať krásne nie ako tá moja čo si pamätá ...
 |
na olej dáme speniť cibuľku ( kuchtu si nevšimajte je ešte s minulého storočia no slúži) |
 |
mäso osolíme a okoreníme |
 |
pridáme mäso ku cibuľke |
 |
keď mäso pustí šťavu je čas na horčicu, bujón a vodu |
 |
zavrieme a varíme 30 min. |
 |
potom prelejeme do hrnca a zahustíme solamylom a prípadne dosolíme |
 |
hotovo |