PECENOVA PASTETA S BRAVCOVYM MASOM*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg bravčová pečeň,2 kg bravčové pliecko,2 kg slanina,5 pl husací alebo kačací tuk,5 dg soľ,2 dg mleté čierne korenie,štipka nové mleté korenie,štipka muškátový orech

POSTUP PŘÍPRAVY

Pečeň, pliecko a slaninu opláchneme a necháme stiecť.Pečeň zbavíme blán a dáme do mraziaka na chvíľu stuhnúť.Mäso a slaninu pokrájame na menšie kúsky a zomelieme na čo najmenšej riečici.To isté spravíme so stuhnutou pokrájanou pečeňou.Potom pomleté suroviny dochutíme soľou,korením .Pridáme kačací-husací tuk a preženieme mixérom.Naplníme poriadne umyté menšie poháre asi 1 cm pod okraj ,očistíme a zaviečkujeme.Sterilizujeme 1 hodinu od bodu varu,voda nesmie veľmi vrieť.Na druhý deň sterilizáciu zopakujeme.

Držíme v chlade.

Pre VERONIKU

PS muškátový orech a nové korenie dávať len málinko,lebo by pašteta bola veľmi prevoňaná.