Lasagne s kuracím mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 PL olivového oleja, 900 g čerstvo zomletého kuracieho mäsa, 1 strúčik cesnaku posekaný najemno, 4 pokrájané mrkvy, 4 póry pokrájané na kolieska, 450 ml kuracieho vývaru, 2 PL paradajkového pretlaku, soľ, mčk, 120 g postrúhaného čedaru (príp. eidam) 1 lyžička dijonskej horčice, 600 ml horúcej bešamelovej omáčky: 50 g masla, 50 g hladkej múky, 600 ml mlieka, muškátový oriešok, soľ, mčk, 12 kusov nepredvarených sušených lasagní

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je z knižky Cestoviny - 100 najlepších receptov. Je to zjednodušený variant klasických lasagne al forno a oblúbené jedlo našich detí.

V panvici s hrubým dnom rozohrejeme olivový olej. Pridáme kuracie mäso a pražíme na strednom ohni kým sa nezatiahne, pričom mäso roztláčame vareškou.
Pridáme cesnak, mrkvu, pór a pražíme za občasného miešania 5 minút.
Primiešame kurací vývar, paradajkový pretlak a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme zovrieť, zmiernime oheň, prykrijeme a dusíme 30 minút.
Bešamelová omáčka: v panvici roztopíme maslo, nasypeme múku a miešame na slabom ohni 1 minútu. Prilejeme mlieko a za stáleho miešania necháme zovrieť. Omáčku miešame, kým nie je hladká a hustá. Posolíme, pokoreníme a pridáme štipku muškátového orieška.
Hotová bešamelová omáčka.
Do horúcej bešamelovej omáčky pridáme polovicu postrúhaného syra a horčicu (ja som dala klasickú)
Plátky lasagní na chvílu ponoríme do horúcej vody.
Do veľkej zapekacej misy dávame striedavo vrstvy kuracej zmesi...
lasagní...
a syrovej bešamelovej omáčky.
Poslednú vrstvu bude tvoriť syrová omáčka. Posypeme ju zvyšným strúhaným syrom. Mne vyšli tri vrstvy mäsovej zmesi, lasagní a omáčky.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 st.C, kým povrch nie je zlatohnedý a netvoria sa bublinky.
Dobrú chuť! Deťom veľmi chutilo, samozrejme aj nám.