India po slovensky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 naporcovane kurča,2 nakrajane cibule,4 stručky cesnaku,1 maly parad.pretlak,sol,2 pl oleja,chilli paprička podla chuti,koriandr.vnat alebo petržlenova SUCHE KORENIE:1/2 čl rasce,1 čl koriandr.semiačka,štipka ml.škorice,3 podrvene klinčeky alebo zmes orientalneho korenia od Vitany,v ktorej je už všetko MARINADA NA KURČA:1 čl nastruhaneho zazvoru,1/2 čl chilli pasty,1 biely jogurt,sol,korenie RYŽA:ryža,šampiony,cibula,petržl.vnat,olej,sol,hrašok,lupienky mandlí
POSTUP PŘÍPRAVY
.
 |
Najprv si pripravíme marinadu a kusky kurčata v nej nechame hodinku-dve.Ja kurča solím zvlašt, lebo nemam dobry odhad ,ked sol pridavam do marinady. |
 |
Cibulu s cesnakom orestujeme a odstavíme na bok. |
 |
Suché korenie opražíme chvilku na sucho.Kedže nemam tie suroviny čo treba,použila som zmes orientalneho korenia od Vitany v ktorej je všetko .. |
 |
V mažiariku alebo mixeri si spravíme pastu z opraženeho korenia a cibule.Pridajte asi 1 dcl vody. |
 |
V hrnci, kde sme opražili korenie,na troche oleja opečieme mäso.Vyberieme ho na tanier. |
 |
Pridame cibulovu pastu ,pretlak -orestujeme a vlejeme všetku marinadu v ktorej bolo masko.Ak treba podlejte trochou vody,ja som použila smotanu. |
 |
Pridame mäsko,zakryjeme a dusíme asi hodinku. |
 |
Nakoniec možete dochutit ak je treba a pridame koriander alebo petrž.vnat. |
 |
Cibulku so šampionmi orestujeme na oleji,šupneme k umytej ryži,posolíme a dusíme.Pred dokončením pridame hrašok. |
 |
Úplne na koniec zamiešame vňať.Na tanieri posypeme lupienkami mandlí. |
 |
Ak mate čas ,možete si pripravit aj Naan chlieb. |