India po slovensky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 naporcovane kurča,2 nakrajane cibule,4 stručky cesnaku,1 maly parad.pretlak,sol,2 pl oleja,chilli paprička podla chuti,koriandr.vnat alebo petržlenova SUCHE KORENIE:1/2 čl rasce,1 čl koriandr.semiačka,štipka ml.škorice,3 podrvene klinčeky alebo zmes orientalneho korenia od Vitany,v ktorej je už všetko MARINADA NA KURČA:1 čl nastruhaneho zazvoru,1/2 čl chilli pasty,1 biely jogurt,sol,korenie RYŽA:ryža,šampiony,cibula,petržl.vnat,olej,sol,hrašok,lupienky mandlí

POSTUP PŘÍPRAVY

.

Najprv si pripravíme marinadu a kusky kurčata v nej nechame hodinku-dve.Ja kurča solím zvlašt, lebo nemam dobry odhad ,ked sol pridavam do marinady.
Cibulu s cesnakom orestujeme a odstavíme na bok.
Suché korenie opražíme chvilku na sucho.Kedže nemam tie suroviny čo treba,použila som zmes orientalneho korenia od Vitany v ktorej je všetko ..
V mažiariku alebo mixeri si spravíme pastu z opraženeho korenia a cibule.Pridajte asi 1 dcl vody.
V hrnci, kde sme opražili korenie,na troche oleja opečieme mäso.Vyberieme ho na tanier.
Pridame cibulovu pastu ,pretlak -orestujeme a vlejeme všetku marinadu v ktorej bolo masko.Ak treba podlejte trochou vody,ja som použila smotanu.
Pridame mäsko,zakryjeme a dusíme asi hodinku.
Nakoniec možete dochutit ak je treba a pridame koriander alebo petrž.vnat.
Cibulku so šampionmi orestujeme na oleji,šupneme k umytej ryži,posolíme a dusíme.Pred dokončením pridame hrašok.
Úplne na koniec zamiešame vňať.Na tanieri posypeme lupienkami mandlí.
Ak mate čas ,možete si pripravit aj Naan chlieb.