Focaccia s červeným hroznom a rozmarínom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO-3/4 salky teplej vody * 2 PL mlieka * 1 1/2 CL cukru * 1 1/4 CL susenych kvasnic * 2 CL soli * 2 salky (250g) chlebovej muky * 6 PL olivoveho oleja * cervene hrozno * rozmarin
POSTUP PŘÍPRAVY
Focaccia na jesennú nôtu:)....chrumkavé cestíčko so sviežou kyselkastou príchuťou hroznových bobúl.....
 |
vsetky prisady na cesto si vlozime do pekarnicky,a zapneme program CESTO..kto pekarnicku nema,postupuje klasickym sposobom pripravy kysnuteho cesta.. |
 |
vykysnute cesto si polozime na papier na pecenie...pokvapkame olivovym olejom,... |
 |
a rukami roztahujeme do pozadovanej velkosti...asi ako velka pizza..ale mozte ho kludne roztiahnut aj do obdlznika na cely plech... |
 |
cesticko prikryjeme,a nechame odpocivat cca 20 minutiek..potom uz len obsypeme sviezimi bobulkami hrozna,a posypeme rozmarinom... |
 |
ja som na trhu natrafila na taketo krasne hrozno,ale zial nepoznam odrodu,a co je smutne,nepoznal ju ani sam predavajuci:(kazdopadne,sa mi velmi hodilo,kedze som hladala hrozno,ktore je skor duzinatejsie ako stavnatejsie,aby cesto zbytocne nenavlhlo stavou..a toto hrozienko chutilo velmi zaujimavo,tak sladko korenisto,jemne trpkasto.. |
 |
focacciu pecieme pri 220C,asi tak 20-25 minut..sami uvidite:) |
 |
upecenu mozme este pokvapkat olivovym olejom,a podavame nejlepsie teplu..
DOBRU CHUT!!!! |