Hubový gulášik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g húb (ja som mala kuriatka), 100 g oravskej slaninky, 1 cibuľa, 2 mrkvy, mčk, soľ, bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, 100 ml kyslej smotany, 1 malá lyžička škrobobej múčky, 100 ml bieleho vína alebo 1 lyžička octu, vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

Huby očistíme a pokrájame na menšie kúsky.*Slaninu nakrájame na drobné kocky a opečieme na oleji.*Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a na kolieska pokrájanú mrkvu.*Potom pridáme huby a opečieme.*Pridáme víno (v prípade octu - až na konci), vegetu,bobkový list, okoreníme, osolíme a pomaly varíme.* Keď sú huby mäkké pridáme škrobovú múčku rozmiešanú v troche vody, posekaný cesnak a chvíľu povaríme.*Opatrne a po malých častiach pridáme kyslú smotanu a už len trochu povaríme (nesmie to vrieť).