Prekvapenie od Rumburaka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g rýb alebo filé, 4PL tatárskej omáčky, 1PL horčice, 1PL maizeny, mleté čierne korenie, rasca, 1KL pálivej papriky (kto nechce môže dať sladkú), 3 strúčiky cesnaku, 1KL soli, 1/2 KL citrónovej šťavy, 100 ml piva, polohrubá múka, grilovacie korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tatársku omáčku zmiešame s horčicou, prelisovaným cesnakom, citrónovou šťavou a so všetkými koreninami. Maizenu rozmiešame v pive a vmiešame do marinády. Ryby umyjeme, osušíme, naporcujeme. Postupne ich namáčame v marináde. Zakryté ich dáme aspoň na 2 hodiny do chladu. Každý kúsok ryby obalíme v múke zmiešanej s grilovacím korením a na rozohriatom oleji oprážame z oboch strán. Podávame so zemiakmi.