Brutalitka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1,5 kg zemiakov(alebo podľa potreby ), cca 300-350 g mletého mäska, 2 ks vykostených kurácích stehienok (alebo kuracie prsia alebo bravčové karé proste je to na Vás ), kyslú kapustu cca 150-200 g (alebo podľa potreby), 250 - 300 ml kyslej smotany, 5-6 plátkov slaninky , parmezán (alebo hocijaký tvrdý syr ), mleté čierne korenie,mletá červená paprika, soľ, hubové korenie, 150-200 ml vývaru (podla toho ako šťavnaté to chcete mať )
POSTUP PŘÍPRAVY
My túto lahôdku voláme burtalitka , neviem či sa už tu nachádza, priznám sa nesledujem to keďže som tu po sto rokoch späť :-)
 |
mleté mäsko osmažíme na olivovom oleji ... |
 |
pridáme mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika ... |
 |
kuracie stehienka (či aké mäsko si vyberiete) jemne osolíme, mleté čierne korenie, hubové korenie ....smažíme cca do troch minút... |
 |
zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame... |
 |
umyjeme si kyslú kapustu ... |
 |
rekapitulácia .... |
 |
pripravíme si zapekaciu misu a začíname s vrstvami ...
prvá zemiaky a kuracie mäsko ... |
 |
druhá vrstva mleté mäsko .... |
 |
každú ukončujeme so zemiakmi ... |
 |
kyslá kapusta a slaninka ... |
 |
posledná vrstva ... |
 |
podlejeme vývarom množstvo tak cca do 200ml ... prikryjeme a dáme do rúry na 40-45 minút (záleží od rúry) na 200 °C .... |
 |
po cca 40 minútach vyberieme a na vrch natrieme kyslú smotanu vymiešanú so soľou .....a dáme naspäť na asi 10-15 minút a zvýšime teplotu na 220-230 °C |
 |
pred koncom vyberieme a dáme na vrch syr ... a do zaltista zapečieme ... viď posledný obrázok ... |
 |
zapečené do zlatista .. |
 |
a na záver ozdobiť a už len si pochutnať na lahôdke... dobrú chuť :-) |