Broskyňovo-hruškový džem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 kg olúpaných hrušiek zbavených jadrovníka +++1,5 kg olúpaných a odkôstkovaných broskýň+++1 kg želírovacieho cukru 3 : 1++ + šťava z 1/2 - 1 citróna +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ovocie pomeliem na mlynčeku na mäso alebo mixnem, časť pokrájam na kocôčky, zmiešam s cukrom a podľa návodu na obale uvarím džem. Naplním do fliaš, zaviečkujem, otočím, nechám vychladnúť. Teda nesterilizujem. Fľaše na závit otočím hore dnom hneď po naplnení a uzavretí. Otáčam aj fľaše zaviečkované obyčajným viečkom/ viď.foto otočenej fľašky/, ale po uzavretí ich nechám cca 5 - 10 minút normálne postavené a až potom opatrne otočím viečkom dole. Keď je fľaša dobre uzatvorená a viečko je nepoškodené, nič nevytečie. Možno sa táto rada niekomu zíde. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zdroj: Nový čas pre ženy, staršie vydanie

POSTUP PŘÍPRAVY

++++++++