Lízatká na detskú oslavu - karamelové a čokoládové



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na karamelové - kryštálový cukor, na čokoládové akákoľvek čokoláda a na zdobenie podľa fantázie - biela čokoláda, akékoľvek cukríky, oriešky......

POSTUP PŘÍPRAVY

Na alobal si rozložíme menšie špajdle. Na karamelové lízatká upražíme z cukru karamel a hneď nalievame na jeden koniec špajdle, hneď posýpame ozdobami. Pokiaľ by už povrch stuhol, potrieme ho mokrým štetcom, aby sa naň posýpka dobre prichytila. Na čokoládové rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, postupujeme potom rovnako ako pri karamelových. Ja som vrch zdobila na kúsky nakrájanou bielou čokoládou, gumenými macíkmi (na fotografii ich bohužiaľ neviedieť) a farebnou posýpkou. Necháme stuhnúť.