ZEMIAKY S MOZZARELLOU - výborné !!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 veľké zemiaky, soľ, rasca, 1 bôbkový list, 1 veľká paradajka, saláma/slanina/šunka, mozzarella, šampiňóny, oregano, majoránka, mleté čierne korenie, olivy, olivový olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky nakrájané na plátky uvaríme do skoro mäkka v slanej vode spolu s rascou a bôbkovým listom.
Paradajky, šampiňóny, salámu, slaninu a mozzarellu nakrájame na kocky. Pridáme olivy nakrájame na kolieska. Oregano umyjeme, otrasieme zvyšnú vodu a nasekáme - sušené len posypeme. Všetko zmiešame s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja a korením.
Zemiaky poukladáme na plech, syrovú zmes na nich rovnomerne rozložíme a v predhriatej rúre pri 200°C pečieme približne 10 až 15 minút. - kým nechytia zemiaky červenkastú farbu a mozzarella nieje roztečená.
Tento recept sa môže robiť aj ako plnené zemiaky, kedy sa do veľkých zemiakov vydlabe diera - ale to je zbytočne náročné.