Broskyňový džem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3,4 kg ošúpaných a vykôstkovaných broskýň, 1,05 kg cukru, 3 ks želírovacieho prípravku Quittin 3:1

POSTUP PŘÍPRAVY

Ani sa mi len nesnívalo, že dnes budem robiť lekvár z broskýň, ale dostala som ich od mojej "maďarky", pani Violy, od ktorej kupujem zeleninu a hlavne melóny. Len tak, aby som ich zjedla, alebo aby som s nimi niečo urobila, pretože na vzhľad boli nepredajné, ale chuťovo sladučké ako med. Takže som dlho nepremýšľala a urobila tento fantastický džem, ktorý som musela hneď aj ochutnať, síce ešte nebol stuhnutý, ale to mi vôbec nevadilo.
Viď nižšie...

Broskyne som nakrájala na menšie kúsky a dala variť, podlievať nebolo treba, pretože pri čistení pustili šťavy dosť.
Potom som pridala cukor so želírovcím prípravkom.
Zmixovala som ich tyčovým mixérom, po zovretí som ich varila 5 minút za stáleho miešania.
Hotový lekvár nalejem do pripravených pohárikov, otočíme hore dnom, necháme chvíľku postáť, otočíme naspäť, nesterilizujeme.
Hotovo, šup s nimi do pivnice.