Rezy s karamelovou šľahačkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 5 žĺtkov, 160g kryš. cukru, 1 vanilkový cukor, 200ml mlieka, 50ml oleja, 160g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 PL kakaa/ Plnka: 1l vody, 3 Zlaté klasy, 160g kryš. cukru, 1 vanilkový cukor, 5 bielkov, 2 PL kakaa/ Šľahačka: 5 PL kryš. cukru, 300ml mlieka, 2 práškové šľahačky, 2 stužovače
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: Žĺtky dopenista vyšľaháme s cukrami, pridáme mlieko, olej a postupne primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Cesto dáme na vymastený a pomúčený plech a pečieme na 180° asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť./ Plnka: Z vody, zlatých klasov a cukru uvaríme puding. Do horúceho zamiešame vyšľahané bielky, rozdelíme na polovice a do jednej primiešame kakao. Obe necháme mierne vychladnúť, aby netiekli. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku. Navrch natrieme karamelovú sľahačku a postrúhame čokoládou. Dáme stuhnúťdochladničky./ Šľahačka: Cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom a pomaly necháme roztopiť. Po vychladnutí do karamelu nasypeme šľahačky aj stužovače a vyšľaháme dotuha. .................................................................................................................................................................................................... Podľa pôvodného receptu do tohto vynikajúceho zákusku ide 13 vajec, no zdalo sa mi to príliš veľa, tak som si ho upravila. No výsledný efekt a hlavne chuť sa vôbec nezmenili. Takže prajem príjemné mlsanie. Komu by sa zdal málo sladký, môže si pridať cukru viac.
 |
Žĺtky dopenista vyšľaháme s cukrami. |
 |
Pridáme mieko a olej. |
 |
Postupne primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. |
 |
Cesto dáme na vymastený a pomúčený plech. Pečieme asi 15-20 minút na 180°. |
 |
Z vody, zlatých klasov a cukru uvaríme puding. |
 |
Do horúceho zamiešame vyšľahané bielky. |
 |
Rozdelíme na polovice a do jednej primiešame kakao. Obe necháme mierne vychladnúť, aby netiekli. |
 |
Na cesto najprv natrieme svetlú a potom tmavú plnku. Dáme do chladničky. |
 |
Cukor upálime na karamel. |
 |
Zalejeme mliekom. |
 |
Pomaly necháme úplne roztopiť. |
 |
Po vychladnutí do karamelu nasypeme šľahačky aj stužovače. |
 |
Vyšľaháme dotuha. |
 |
Navrch natrieme karamelovú šľahačku a postrúhame čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky. |