Šošovicová polievka s údeným rebierkom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Potrebujeme: 2dcl pohár šošovica, 1,5 l vody,cca 350g údené rebierko /mäsko/, plátok kože zo slaninky /nepovinné/, 2 zemiaky, 6 KS čierne korenie celé, 1 mokka lyz. soli/opatrne podľa toho aká slaná je údenina/, ...zápražka: 3PL oleja, 2 Pl polohrubá múka, 1 ML červená paprika sladká, 2decl vody na poliatie a 1 dcl mlieko /smotana na varenie/
POSTUP PŘÍPRAVY
Je to skvelá a hlavne sýta polievočka na ktorej si pochutná skoro každý, a tá lahodná chuť maska v polievočke je poriadne citiť.
 |
...šošovicu si deň vopred necháme napučať vo vode... |
 |
...na druhý deň ja vodu zo šošovice scedím /kto chce môže tu vodu použiť/, pridám údené voňavé rebierk, zalejem cca 1,5 lo a nechám variť zhruba 40 minút, ...šošovica je uvarená cca do polomäkká... |
 |
...pridám 2 na kocky nakrájané zemiačiky, 6 ks celé čierne k morenie, 1 mokka lyžička soli /so soľou veľmi opatrne lebo údené rebierka sú sami o sebe veľmi slané, a 2 tenké prúžky kožky zo slaninky, ešte kvôli zdôraznenie lahodnej chuti... |
 |
...asi takýto kúsok kože zo slaniny som použila...je to nepovinná zložka ...je na vás...varíme kým nám nezmäknú zemiačiky.... |
 |
...urobíme zápražku... 3 PL oleja, 2 PL polohrubá múka, ...speníme do okrovej farby, pridáme 1 ML kopcovitá sladkej červenej papriky, zalejeme 2 dcl vody a 1 dcl mlieka /smotana na varenie/...necháme prejsť varom...ja som už nemusela nič dochucovať ani pridávať soli lebo údenina urobila všetko za nás... |
 |
...už len orežeme mäsko od kosti...polovička radšej s kosťou...no chlapom tak lepšie chutí...a brú chuť prajem |