Hrncekova KNEDLA Z BABOVKOVEJ FORMY(celozrna alebo obycajna)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 hrncek(cca 300ml) hrubej muky (ja miesam celozrnu strednu s hrubou alebo polohrubou),1/2 KL soli,2 starsie rohliky alebo zemle( davam celozrne),2 vajcia,1 hrncek mlieka,1 CL PDP
POSTUP PŘÍPRAVY
Tymto receptom som sa tiez inspirovala a velmi sa mi osvedcil pri vyrobe celozrnej knedle.Varim si ju v dietovacich dnoch a tak sa chcem s vami podelit o tento recept.Vy si samozrejme mozete knedlu pripravit z bielej hrubej muky,vyhoda je, ze takato parena knedla je super jednoducha na pripravu a este aj dobre vyzera vyklopena z babovkovej formy.
 |
Do misy nasypeme muku s pdp,pridame sol, na kocky nakrajane rozky alebo zemle,zltka,mlieko a dobre vymiesime |
 |
vyslahame tuhy sneh z bielkov , pridame do cesta a poriadne ale zlahka vymiesame |
 |
formu si vymastime a vysypeme hrubou mukou |
 |
vlejeme cesto |
 |
vlozime do hrnca s vriacou vodou,po pridani formy nech vam voda siaha aspon do polky formy |
 |
a prikryte parime asi 25min |
 |
potom skusime spajlou ci sa nam cesto nelepi a ci je knedlik uz hotovy |
 |
opatrne vyberieme z kupela a nechame 5 minut takto odpocinut |
 |
vyklopime na dosku a trocha"odmucime" |
 |
nakrajame a podavame k jedlam ako prilohu namiesto klasickych kysnutych ci inych knedli |