Paradajky s mletým mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 4 mäsité veľké paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 2 paradajkový pretlak(používam pretlaky balené v papierovej krabici 200gValfrutta), 200g balkánskeho syra, oregano, mčk, soľ, vegeta, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako prvé som paradajky zbavila kože*Na olivovom oleji osmahneme na drobno pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme na drobno pokrájaný cesnak a následne mleté mäso*Osolíme (nie veľa), okoreníme, pridáme vegetu a oregano*Keď je mäsko hotové, pridáme rozmrvený syr a paradajkový pretlak*Po chvíli odstavíme z ohňa*Z paradajok odkrojíme vrchnú časť, opatrne vydlabeme vnútrajšok a naplníme zmesou*Do jenskej misy pridáme olivový olej, naplnené paradajky, ako aj zvyšok zmesi*Obsah misy polejeme ďalším paradajkovým pretlakom a použijeme aj vnútrajšok paradajok zbavený šťavy*Dáme zapiecť na 170 stupňov cca na 20 minút. *Podávame s pečivom