Zemiaková omeleta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
10-12 zemiakov uvarených v lupke,3-4 obyčajné párky tie hrubé,2-3 strúčky cesnaku,3 vajíčka,mlieko,cibuľu,soľ,vegetu,bazalku,oregano,eidam
POSTUP PŘÍPRAVY
Starší recept,ale v našej rodine obľúbený.
 |
Zemiaky uvaríme so šupkou v osolenej vode,nie celkom do mäkka,tak aby sa olúpané dali nakrájať na kocky,a aby sa potom veľmi nepodusili. |
 |
Vychladené zemiaky ošúpeme a nakockujeme,tak isto si nakockujeme aj olúpané párky. |
 |
Na troške olivového oleja orestujeme cibuľku, pridáme zemiaky a párky a necháme chvíľu podusiť. |
 |
Asi po 10 min.zmes ochutíme,pretlačíme tam cesnak. |
 |
Vmiešame nastrúhaný syr,asi za dve hrste,alebo podľa chuti.Premiešame. |
 |
Zalejeme s rozmiešanými vajíčkami do ktorých môžme pridať troška mlieka. |
 |
Posypeme strúhaným syrom a necháme dusiť asi ešte 15 minút.Dobrú chuť. |