Zemiaková omeleta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10-12 zemiakov uvarených v lupke,3-4 obyčajné párky tie hrubé,2-3 strúčky cesnaku,3 vajíčka,mlieko,cibuľu,soľ,vegetu,bazalku,oregano,eidam

POSTUP PŘÍPRAVY

Starší recept,ale v našej rodine obľúbený.

Zemiaky uvaríme so šupkou v osolenej vode,nie celkom do mäkka,tak aby sa olúpané dali nakrájať na kocky,a aby sa potom veľmi nepodusili.
Vychladené zemiaky ošúpeme a nakockujeme,tak isto si nakockujeme aj olúpané párky.
Na troške olivového oleja orestujeme cibuľku, pridáme zemiaky a párky a necháme chvíľu podusiť.
Asi po 10 min.zmes ochutíme,pretlačíme tam cesnak.
Vmiešame nastrúhaný syr,asi za dve hrste,alebo podľa chuti.Premiešame.
Zalejeme s rozmiešanými vajíčkami do ktorých môžme pridať troška mlieka.
Posypeme strúhaným syrom a necháme dusiť asi ešte 15 minút.Dobrú chuť.