CIABATTA S OLIVAMI



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hotová zmes na ciabatta /ja som kupovala v Hoferi v Rakúsku/, olivový olej, čierne olivy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Balenie je 1kg, Robila som z polovičnej dávky zmesi, čiže z 500g.
Do pekárničky som dala 3dcl vlažnej vody 1PL olivového oleja a 500g zmesi.
Dala som program cesto, nechala vypracovať a nakysnúť.
Cesto som po nakysnutí vybrala, urobila dva bochníky.
Z každého na doske urobím obdĺžnik posypem olivami / cca 15 čiernych olív pokrájaných na tenké pásiky./ a preložím.
Položím na plech vystlatý papierom /teraz som potrela vodou a posypala hrubozrnnou soľou/, inak len múka- a pečiem v rúre na 190 stupňov cca 25-30 minút.

II,varianta je nakrájať olivy na malé kúsky a prekladaním úplne zapracovať do cesta, potom urobiť obdĺžnik, preložiť a dať na plech.

Ak chcete piecť v pekárničke, tak olivy vsypte podľa pokynov pekárničky, aby sa pri konci vpracovali do cesta.
A nechajte pracovať pekárničku.

Do misiek dáme olivový olej, do stredu trošku balzamika, a každý hosť si svoje sústo namočí v tanieriku s touto zmeskou a šup do pusy :-)))
Vhodné na záhradu ku grilovaniu, alebo posedení pri vínku s olivami, syrom, klobáskou a dobrý priateľmi.

Dobrú chuť :-)))

Toto je hotová zmes a olivky, ktoré som dnes použila. Sú robené na grécky spôsob a sú hriešne dobré :-))))
Takéto dva kusy mi vyšli z tej polovičnej zmesi. Jedna, tá čo je na úvodnej foto sa mi otvorila /v rýchlosti som ju zle položila/, ale nevadí !!!! Do otvoru pridám pomazánku z feta syru :-))))) Tak dobrú chuť...