Bielková roláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 bielkov, 20 Čl /čajová lyžička/ kryštálového cukru, 2 PL /polievková lyžica/ srtúhaného kokosu, 2 PL polohrubej múky, 2 PL nasekanej čokolády na varenie, 2 PL nasekanych vlašškých orechov, 2 PL hrozienok, 1 prášok do pečiva. Plnka: 2 celé vajcia, 15 Čl kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/8 masla, nutela Poleva: 50 g čokolády na varenie, 30 g masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: bielky vyšlaháme do polotuha a pomaly pridávame cukry, šľaháme do tuha, opatrne primiešame ostatné suroviny, natrieme na plech vystlaný mastným papierom a pečieme na 170 st 10 až 15 minút do bledohneda, horúce jemne pocukrujeme a stočíme do rolády, necháme vychladnúť. Medzitým nad parou vyšľaháme vajcia a cukry, vychladnutú masu potom spojíme s vyšľahaným maslom. Plnka musí byť jemná a nadýchaná. Studené cesto rozbalíme, papier opatrne stiahneme, na cesto natrieme nutelu podľa chuti, stačí jemno, na to vyšľahanú plnku a zatočíme. Čokoládu na varenie a maslo dáme rozpustit s maslom do mikrovlnky a natrieme na roládu. Necháme v chladničke stuhnúť, potom krájame na asi 1 cm rezy.
Kým som stihla odfotiť, nebolo čo, ale všetkým chutil.