Kôprová omáčka s hovädzím mäskom a zemiačikmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 0,5 dl oleja, 2 PL hladká múka /kopcovitejšie/, cca 1 l mlieka, 200 g kyslá smotana, 2 ML sušený kôpor, 3 ML kryštálový cukor, 1/2 ML soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Viem, že tento receptík je pre maminky isto obyčajná klasika, ale ja na nu nikdy nedám dopustiť, a možno niekomu pomože pri varení . My ju máme najradšej s hovädzím maskom, proste neuveriteľne chutnučké jedlo.

...z oleja a múky si urobíme záprašku okrovej farby, keď je hotová dáme ju dole zo sporáka trocha vychladiť cca 2-3 min...
...asi takejto farby by to malo vyzerať...
...zalejeme 750 ml studeným mliekom...a metličkom pomaličky na ohni ohrievame, až sa zápraška spojí s mliekom...pridáme 3 ML kryštálového cukru a 1/2 až 1 ML soli...
...pripravíme zálievku: zmiešame kyslú smotanu, 5 PL mlieka a 2 ML kôpru /ja som mala sušený/....
...do hustej masy vzniknutej z mlieka a zápražky vmiešame zálievku ...prevedieme varom, neustále premiešavame, dolejeme 2 dcl mlieka ak bola omáčka príliš hustá....
...vložíme do omáčky uvárené hovädzie mäsko /mne sa kopec maska zvyšili z hovädzej polievočky ktorá nesmie u nás chýbať skoro každú nedeľu/...
...hotové dávame s v knedľou alebo v našom prípade so zemiačikmi...brú chuť..