Talianska rajčinová omáčka (salsa di pomodori)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 veľká cibuľa, 500g rajčín z konzervy (ja som okrem konzervy pridala aj čerstvé rajčiny a omáčky tak bolo viac), 3 vetvičky čerstvej bazalky alebo 1čl sušenej, 5PL olivového oleja, 5PL rajč.pretlaku, 2čl kr.curku, 1čl soli, na hrot noža čierne korenie mleté
POSTUP PŘÍPRAVY
Jednoduchá omáčka má miernu chuť a je základom zapekaných cestovín cannelloni.
 |
cibuľu obielime a pokrájame na drobné kocky, opečieme do sklovita na oleji |
 |
tento olej som použila ja, ale nemusí byť panenský, dôležité je aby bol olivový |
 |
cibuľka sa opeká, nesmie byť do hneda |
 |
potom pridáme všetky osatné prísady a na miernej teplote uvaríme na hustú omáčku. |
 |
hotovú omáčku pretrieme cez sitko |
 |
hotovo a ideme na cannelloni |