Talianska rajčinová omáčka (salsa di pomodori)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľká cibuľa, 500g rajčín z konzervy (ja som okrem konzervy pridala aj čerstvé rajčiny a omáčky tak bolo viac), 3 vetvičky čerstvej bazalky alebo 1čl sušenej, 5PL olivového oleja, 5PL rajč.pretlaku, 2čl kr.curku, 1čl soli, na hrot noža čierne korenie mleté

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchá omáčka má miernu chuť a je základom zapekaných cestovín cannelloni.

cibuľu obielime a pokrájame na drobné kocky, opečieme do sklovita na oleji
tento olej som použila ja, ale nemusí byť panenský, dôležité je aby bol olivový
cibuľka sa opeká, nesmie byť do hneda
potom pridáme všetky osatné prísady a na miernej teplote uvaríme na hustú omáčku.
hotovú omáčku pretrieme cez sitko
hotovo a ideme na cannelloni