Smotanovo-ovocný koláč s ovocným želé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingrediencie: * 3 vajcia * 3 pl polohrubej múky * 3 pl cukru * pras.do peciva * 2 šľahačkové smotany, prášk. cukor podľa chuti * 3 stužovače šľahačky dr. oetker * kompot podľa chuti * lekvár * 800ml vody, 10pl cukru do želé * 2 balenia ovocné želé dr. oetker broskyňové alebo jahodové * šľahačka dr. oetker na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškótový korpus: Vyšľaháme si bielka s cukrom a kúskom soli a po vyšľahaní vmiešame žĺtka. Postupne pridáme múku a prášok do pečiva. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov.Alebo si spravíme korpus podľa vlastného obľúbeného receptu.
Upečený korpus dáme vychladnúť, natrieme lekvárom a poukladáme kompótové ovocie podľa chuti. Šťavu z ovocia doplníme vodou do 800 ml, pridáme cukor cca 10PL a necháme zovrieť. Hrniec dáme preč zo sporáku a vmiešame 2 balenia ovocného želé. Túto zmes necháme vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, vyšľaháme si šľahačku- 2ks s kúskom cukru a 3 stužovačmi šľahačky. Želatínovú zmes opatrne vmiešavame do šľahačky a kúsok zo želatiny si odložíme na povrch koláča. Smotanovo-želatínovú zmes vylejeme na koláč a necháme v chladničke zatuhnúť 1 hodinu a potom opatrne odložený kúsok želatíny vlejeme na povrch koláča. Najlepšie je koláčik robiť večer a nechať zatuhnúť v chladničke do rána, ale po cca 2-3 hodinkách je konzumovateľný. Vrch koláčika zdobíme šľahačkou Dr. Oetker, ktorú si spravíme podľa návodu na sáčku - vydrží dlhšie a netopí sa ako vyšľahaná zo šľahačkovej smotany.