
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuriatko, 1 paličku cesnaku, 100 g anglickej slaninky, 6 bobkových listov, 1 celý citrón, 2 hrste rozmarínu (ja som dala 2 lyžičky sušeného), 100 ml bieleho vína, 100 ml slepačieho vývaru, maslo, mčk, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Pekáč si vymažeme maslo, naň si poukladáme slaninku a na ňu kuriatko, ktoré sme posolili, okorenili mčk a rozmarínom. Kuriatko potrieme kúskom masla.
2. Cesnak očistíme a posypeme ním kuriatko.
3. Pridáme bobkové listy.
4. Citrón rozkrojíme na štvrťky a pridáme k ostatným surovinám v pekáči.
5. Podlejeme vínom a slepačím vývarom. Počas pečenia je možné pridávať vodu, ja som opätovne použila slepačí vývar.
6. Pekáč prikryjeme a dáme piecť na 150 - 160 stupňov do mäkka (mäsko sa musí pekne oddeľovať od kostí. Ja som piekla cca 1,5 hod., pričom posledných 10 min. som už len dopekala len z vrchu, aby sa mäsko zafarbilo.
Ako prílohu Jamie uvádza zemiačiky. My sme mali ryžu.