TVAROHOVÝ KOLÁČ SO SYPANÝM CESTOM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: hrnček=2dcl -3 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštáľového cukru, 1 prášok do pečiva, kôra z citróna Plnka: 3-4 tvarohy stredne riedke /nemal by byť hrudkový/, 3 vajcia, 300ml mlieka, 30ml rumu, 1 vanilkový puding-prášok, šťava z jedného citróna, 2 PL lemon curd, 1/2 kg červených ríbezlí. Maslo na spodok pekáčika a na vrch koláča.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som našla na MMB.cz bol veľmi diskutovaný, a preto som sa rozhodla ho vyskúšať.
Trošku som ho chuťovo zmenila a pridala som ríbezle.
Keď sa mám priznať, pristupovala som k nemu trošku s nedôverou. Nakoľko som ho robila prvýkrát, nevyšlo to úplne na 100%, ale chuťovo VYNIKAJÚCI !!!!
Robila som ho v tortovej forme. Trošku cestovej sypkej zmesi ostalo na spodku, treba viac masla na plech.
Lepšie je robiť ho na koláčovom plechu. Vrch bol krásne chrumkavy, a plnka zas svojim objemom v tortovej forme bola viac mäkká, ale je to aj tak chuťovo vynikajúce.
Tým, že som pridala citron, lemon curd a ríbezle, je koláč fantasticky osviežujúci.
Nabudúce ho urobím na koláčovom plechu :-))) uvidím ako dopadne, alebo skúste Vy a dajte vedieť.KATKA

NA CESTO si zmiešame múku, kr.cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru.
NA PLNKU zmiešame tvarohy, vajcia, mlieko, rum, vanilkový puding-prášok, citrónovú šťavu a lemon curd.

Plech bohato vymastíme a nasypeme polovičku dávky cesta.
Na to najlepšie naberačkou navrstvíme časť tvarohovej plnky, posypeme ríbezľami, zase dáme časť plnky, ríbezle a plnku.
Posypeme druhou časťou cestovej zmesi a na vrch pokladieme plátky masla.

Dáme piecť na 180 stupňov až povrch bude krásne upečený.
Najlepšie je koláčik nechať do druhého dňa, aby krásne sadol.

Dobrú chuť :-)))

...pripravený na pečenie...
....upečený...
..keď sa bude robiť na klasickom koláčovom plechu bude nižší a plnka nebude taká "mokrá", ale bol aj takto vynikajúci :-)))