Kuracie slimáčiky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia, sterilizované šampiňóny, cibuľa, 200 ml smotany, 2-3 ČL hladkej múky, kari korenie, mleté biele korenie, soľ, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Umyté a osušené mäso nakrájeme na dlhšie rezance, ochutíme soľou a korením, a stočíme do tvaru slimáka, upevníme špáradlom. V panvici rozohrejme olej, slimáčiky prudko opražíme, odložíme na tanier. Vo výpeku orestujem cibuľku a šampiňóny, pridáme opražené slimáčiky. Podlejeme vodou, pridáme kari a zakryté dusíme 20 min. V smotane rozmiešame múku a prilejeme ju k mäsu. Zľahka prmiešame a necháme prejsť varom. Podávame s väčšími cestovinami.
|
mäso nakrájané na rezance, osolené, okorenené |
|
šampiňóny necháme odkvapkať |
|
slimáčiky vložené v horúcom oleji |
|
mäso sme vybrali, vo výpeku restujeme cibuľku a šampiňóny |
|
pridáme slimáčiky, kari, podlejeme vodou a dusíme zakryté 20 min. |
|
do smotany primiešame hladkú múku |
|
vylejeme k mäsu, necháme prejsť varom |