Plnená mäsová roláda s chrumkavou medovo-cesnakovou kôrkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme suroviny na roládu: 500 g mleté mäso,2 bielky a 1 žltko, 3 - 4 vajcia uvarené na tvrdo, 4 plátky sterilizovanej červenej kápie v oleji, 2 ML pažítka, 1 ML soľ, 1/2 ML mčk, 2 pečiva, 4 strúčiky cesnaku, 1/2 malej cibuľe....na zálievku: 3 PL med, 2 PL sójová omáčka, 2 strúčiky cesnaku, pár kvapiek oliv. olej, 1 ML cibuľová horčiča /alebo aj plnotučná kto akú má rád/

POSTUP PŘÍPRAVY

Skvelé jedlo, ktoré sa dá jesť tak za tepla ako za studena, ako človek má proste chuť....my si to zvykneme dať k zemiakovému šalátu s olivami :o)

...zmiešame všetky úvedané suroviny - t.j. mleté mäsko, nakrájana na maličke kúsky, prelisovaný cesnak, 2 bielka a 1 žltok, soľ, mčk, namočené pečivá v teplej vode /nadbytočnú vodu vytlačime/, na kocičky nakrájanú kápiu
..ja som dala toľko kápie, pre lepšie info...
...odtrhneme si alobal cca 40 cm viď ú, poriadne alobal olejom naolejujeme....položíme nan mixovanú masovú zmes a poriadne ju na celu časť roztlačíme prstami a do stedu a položíme uvarené vajíčka, jasom dala tri a vnútrajšom medzier medzi vájičkom som vyplnila mäsovou hmotou...kto chce môže dať vajíčka vedľa seba....kto ako má rad...
...spodnou časťou alobalu preklopíme zmes na vajíčka...a alobal odklopíme...
...ako vidno odklopený alobal...a druhú stranú urobíme obdobne...
...pekne stočená roládka :o))
...roládku ešte raz sa poriadne naolejujeme, zabalíme do alobalu a konce stočíme smerom hore aby nám výpek ostal v alobale, budeme ho potrebovať na potretie okrem medovej zálievky...vložíme do pekáča a podlejeme cca 3 dcl vody...pečtieme pri 2OO stupanoch cca 30 a potom alobal odklopíme, tak aby nám výpek sa nevylial do pekáča
...pripravíme zálievku a poriadne premiešame a potierame roládku niekoľkokrát v kombináciu s výpekom...teda do chrumkavá pečieme ďalších 30 minút
..krásne chrumkavá a do zlata upečená roládka...
..iný pohľad....
..takto vyzerá v reze...a hotovo....