Plnená mäsová roláda s chrumkavou medovo-cesnakovou kôrkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Potrebujeme suroviny na roládu: 500 g mleté mäso,2 bielky a 1 žltko, 3 - 4 vajcia uvarené na tvrdo, 4 plátky sterilizovanej červenej kápie v oleji, 2 ML pažítka, 1 ML soľ, 1/2 ML mčk, 2 pečiva, 4 strúčiky cesnaku, 1/2 malej cibuľe....na zálievku: 3 PL med, 2 PL sójová omáčka, 2 strúčiky cesnaku, pár kvapiek oliv. olej, 1 ML cibuľová horčiča /alebo aj plnotučná kto akú má rád/
POSTUP PŘÍPRAVY
Skvelé jedlo, ktoré sa dá jesť tak za tepla ako za studena, ako človek má proste chuť....my si to zvykneme dať k zemiakovému šalátu s olivami :o)
 |
...zmiešame všetky úvedané suroviny - t.j. mleté mäsko, nakrájana na maličke kúsky, prelisovaný cesnak, 2 bielka a 1 žltok, soľ, mčk, namočené pečivá v teplej vode /nadbytočnú vodu vytlačime/, na kocičky nakrájanú kápiu |
 |
..ja som dala toľko kápie, pre lepšie info... |
 |
...odtrhneme si alobal cca 40 cm viď ú, poriadne alobal olejom naolejujeme....položíme nan mixovanú masovú zmes a poriadne ju na celu časť roztlačíme prstami a do stedu a položíme uvarené vajíčka, jasom dala tri a vnútrajšom medzier medzi vájičkom som vyplnila mäsovou hmotou...kto chce môže dať vajíčka vedľa seba....kto ako má rad... |
 |
...spodnou časťou alobalu preklopíme zmes na vajíčka...a alobal odklopíme... |
 |
...ako vidno odklopený alobal...a druhú stranú urobíme obdobne... |
 |
...pekne stočená roládka :o)) |
 |
...roládku ešte raz sa poriadne naolejujeme, zabalíme do alobalu a konce stočíme smerom hore aby nám výpek ostal v alobale, budeme ho potrebovať na potretie okrem medovej zálievky...vložíme do pekáča a podlejeme cca 3 dcl vody...pečtieme pri 2OO stupanoch cca 30 a potom alobal odklopíme, tak aby nám výpek sa nevylial do pekáča |
 |
...pripravíme zálievku a poriadne premiešame a potierame roládku niekoľkokrát v kombináciu s výpekom...teda do chrumkavá pečieme ďalších 30 minút |
 |
..krásne chrumkavá a do zlata upečená roládka... |
 |
..iný pohľad.... |
 |
..takto vyzerá v reze...a hotovo.... |