Marhuľová tortička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 140 g hladkej múky, 3 lyžice vriacej vody, 120 g práškového cukru, 2 lyžice masla, citrónová kôra z jedného menšieho citróna \\r\\nKrém: 1 vanilkový puding, 3 lyžice kryštálového cukru, 400 ml mlieka\\r\\nOvocie: kompótové marhule, odskúšané máme aj jahody, rovnako dobré\\r\\nPoleva: 3 balíčky tortového želé, sirup z kompótu

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Formu vymažeme a vysypeme múkou/strúhankou - buď alebo.\\r\\n2. Ovocie nakrájame na malé kusky. Sirup z kompótu si odložíme. Kľudne je možné v tomto období použiť aj čerstvé ovocie. \\r\\n3. Žltka vyšlaháme s polovicou cukru (bielka si odložíme), pridáme vriacu vodu a šľaháme do zhustnutia.Po ušľahaní vmiešané tekuté maslo. \\r\\n4. V druhej mise vyšľaháme tuhý sneh z bielok, postupne zašľaháme druhú polovicu cukru. \\r\\n5. Sneh veľmi opatrne vmiešame do žltkovej zmesy. Nakoniec opatrne pridáme citrónovú kôru,múku, až vznikne piškótové cesto. \\r\\n6. Cesto vlejeme do formy a pečieme pri 175stupňov celzia cca 15 - 20 min. Záleží od toho akú máte trúbu. \\r\\n7. Upečený korpus trošku vydlabeme a naplníme pudinkom, ktorý si uvaríme z mlieka, cukru a pudingu. \\r\\n8. Na puding navrstvíme ovocie. \\r\\n9. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Použijeme sirup z kompótu. \\r\\n10. Necháme v chladničke stuhnúť. \\r\\n\\r\\nPoznámka: je dobré, upečený korpus pred plnením dať späť do formy, resp. si môcť: papier na pečenie 2 krát preložíme, tesne otočíme okolo korpusu, konce papiera (ten druhý koniec musí ešte býť obtočený aj cez prvý) pripevníme (jeden o druhý). My s mužom sme na to použli klasickú kancelársku zošívačku. \\r\\n\\r\\nP.S. Chcela som pridať viac fotiek, ale priznám sa, že som neprišla na to ako. Moja technická polovička je ešte v robote, snáď nabudúce.