Orechová bábovka s kyslou smotanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingrediencie uvádzané v "tegliku od kyslej smotany": 1 T kyslá smotana /ja som použila 250 g/, 1 T práškový cukor, 1 T mleté orechy, 1 T hladká múka /ja som dala 1/2 hladkej a 1/2 polohrubej/, 1/2 T oleja, 3 celé vajcia, 1 prášok , 1 vanilkový cukor , 50 g strúhanej , čokolády /v mojom prípade jeden väčší čoko. mikuláš, hrsť posekaných vlašských orechov, 5-6 ks želé cukríkov /nemusia byť/

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to skutočne veľmi vláčna a báječne rozvoniavajúca bábovka rozplývajúca sa na jazyku....vrelo odporúčam...

...dopredu si pripravíme ingrediencie...nezabudnúť,že vajíčka musia byť izbovej teploty...
...vajička si vyšlahame ručne stačí vydličkov v tanieriku.....vylejeme kyslú smotanu do miščičky a pripravime a poriadne vysušíme si téglik podľa ktorého si odmeriame pripravené ingrediencie / t.j. orechy, múka, cukor, olej/
....všetky uvedené ingrediencie zmiešame /okrem čokolády a nasekaných orieškov/....
môj velikánsky pomocník viď. obrázok veľmi rád mamičke pomohol...aspoň sa nenudil xixi....nesmiem zabudnúť nie byť Silvinkovej pomoci bábovka by nebola na svete xixix
...vmiešame do cesta spomínanú nasekanú čokoládu s orieškami /teda v mojom prípade čoko. mikuláš....splnil svoj účel/
...cesto vlejeme do vymastenej formy a polohrubou múkou vy sypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 50 - 60 minút pri 150 stupnovej teplote...jasne overujeme špajlou či je bábovka hotová
...po upečení v reze....
...pre môjho najlepšieho pomocníka....maminka urobila srdiečkovú bábovku.../aj keď ešte ju nemôže papkať ale čoskoro sa dočká /...