Rukolovo-špenátový quiche



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 150g múky, 1 vajíčko, 75g masla, štikla soli. NÁPLŇ: balenie čerstvého špenátu, balenie rukoly, cesnak, muškátový oriešok, olej, sladká smotana, 3 vajíčka, 150g bryndze alebo slaného syra, čierne korenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zase som sa nechala inšpirovat vynikajúcim receptom na slaný koláčik. My sme mali ako prílohu ku kuracím závitkom, ale dá sa papať aj ako hlavné jedlo nateplo pípadne ako chuťovka k vínku na studeno.

Celé vajíčko, múku, soľ a maslo spracujeme na cestíčko.
Vymiesime z neho bochník a dáme odpočívať do chladničky na aspoň 2 hodinky.
Cesto rozvaľkáme.
Vyložíme ním maslom vymastenú zapekaciu misu a šupneme do rúry vyhriatej na 220 stupňov na 10 minút.
Zatiaľ si na oleji opražíme nakrájaný cesnak.
Prihodíme rukolu a špená.t
Podusíme kým nám listy zvädnú a nastrúhame trošku muškátového oriešku.
Zmiešame si smotanu a vajíčka.
Na predpečený korpus navrstvíme najprv špenát s rukolou, potom brynfzu a nakoniec zalejeme smotanou rozmiešanou s vajíčkami. Jemne pokoreníme čiernym mletým korením a dáme piecť na cca 15 minút do rúry.
Hotovoooooo