ZUCCOTTO

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KORPUS: 6 vajec, 6 PL hl.múky, 6 PL pr.cukru PLNKA:1L šľahač.smotany,100g dobrej čokolády,Vaječný likér,vanilkový cukor,1 malé maslo
POSTUP PŘÍPRAVY
pozrite ďalej...
 |
Upečiete si klasický korpus(každá určite máte svoj najobľúbenejší:)a necháme vychladnúť. |
 |
Nad parou roztopíme čokoládu,ja som použila orieškovú .Pridáme 10 PL likéru.Môže byť napríklad vaječný,alebo čokoládový.Ja som použila likér karamelový,vlastnej výroby, |
 |
Roztopenú čokoládku s likérom necháme mierne ochladiť a pridáme maslo.Dobre vymiešame. |
 |
Korpus si nakrájame na trojuholníky a uložíme do okrúhlej misky vystlanej fóliou.(nemalo to byť také odzobané,ale inak mi to nevyšlo:))Dobre pokvapkáme likérom. |
 |
Vysľaháme 2 šľahačky s cukrom podľa chuti.Môžeme aj nastrúhať čokoládu.šľahačku natrieme na korpus,hl.na strany a v strede necháme miesto na čokoládovo-maslovú plnku. |
 |
Na vrch uložíme zbytok korpusu a mierne pritlačíme.Tiež môžeme pokvapkať s likérom.Dáme dobre stuhnúť do chladničky.Ja som vydržala 2hod:) |
 |
Vyklopíme a natrieme 2 vyšľ.smotanami.Nevyzerá tip top,ale na prvý krát a pri mojej zručnosti,)) |
 |
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.Ja som dala do plnky orieškovú čokoládu,tak som zvolila aj na vrch nasekané opečené oriešky.Nevyzerá ako z časopisu,ale tá chuť....vynikájúca. |