OVOCNÝ KOLÁČIK S ČOKO POLEVOU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajec, 250g bieleho krémového jogurtu, 50ml oleja, 50ml vody, dreň z vanilkového lusku,1 pomaranč+1 citrón /kôra+šťava/, 200g práškového cukru, 230g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 400g mrazeného lesného ovocia. Poleva: 100g cukru, cca 50ml vody,100g mandľových lupienkov, 250g horkej čoko+cca 50g horkej chilli čokolády, 50g zmäknutého masla, 1PL oleja. maslo a piškótová strúhanka na vymastenie a vysypanie plechu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo žĺtkov a polovice cukru vypracujeme penu, do ktorej pridáme dreň z van.lusku, jogurt, olej, vodu, kôru z citróna a pomaranča, šťavu z citróna a pomaranča.
Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva.
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh do polotuha, pridáme za miešania druhú polovicu cukru a vyšľaháme do tuha.
Do základu pomaly primiešavame múku a potom zľahka zapracujeme sneh.
Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a na vrch poukladáme zmrazené ovocie.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov cca 40 minút., záleží na rúre.
Po upečení necháme koláčik vychladnúť.

Medzitým si pripravíme karamel z cukru do zlatohneda, pridáme trošku vody a vmiešame mandľové lupienky.
Masu potom rozotrieme na plech vyložený papierom a necháme vychladnút a stuhnúť.
Potom skaramelizovanú masu rozdrobíme na malé kúsočky.

Nad parou si rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a olej, a nakoniec karamelové kúsky.
Nanesieme na koláčik a necháme stuhnúť.

Ja som to nevydržala a musela som si aspoň kraje odrezať, takže na úvodnej fotografii nie je poleva ešte stuhnutá :-)))) ale koláčiku to neubralo na chuti :-))))


Dobrú chuť :-)))

už sa pečie
..po upečení....
natiahnuť polevu a dať do chladu stuhnúť..
...musela som si aspoň okraje nakrájať :-))) takže poleva ešte nie je stuhnutá :-)))