Pikantny kuskus

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

425 ml zeleninového vývaru alebo vody
255 g kuskusu
1 stredne veľká, nadrobno nakrájaná šalotka alebo cibuľa
1 pl olivového oleja
2 hrudky masla
1 čl rasce
1 veľká čl koriandrových semiačok
1 veľká čl feniklových semiačok
polovica malej sušenej čili papričky
1 čl soli
1 bobkový list
1 strúčik nadrobno nakrájaného cesnaku
1 pl červeného vínneho octu
1 čl cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Vývar/vodu nechajte zovrieť. V hrnci s hrubým dnom pomaly opražte šalotku alebo cibuľu na olivovom oleji s polovicou masla, tak aby nestmavla. V mažiari rozdrvte rascu, fenikel, koriander, čili papričky a soľ. (Ak nemáte mažiar, zabaľte všetko korenie do látky a roztlčte ho valčekom alebo kladivom.) Korenie, bobkový list a cesnak pridajte k cibuli a pokračujte v pražení – zmes by sa mala podobať lekváru, ale nesmie vám prihorieť alebo zhnednúť. Potom pridajte ocot a cukor a rozpustite ho na sirup. Pridajte kuskus a miešajte. Prilejte horúci vývar a pomaly varte asi 15-20 minút, občas premiešajte. Na zjemnenie pridajte zvyšok masla.
A muzovy ktomu mozte pridat pecenu jahnacinku, rebierka...