Spaldovy falafel - da sa pripravit aj ako bio papanicko. Odporucam.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujete:

150 g špaldového bulguru,
1 veľká olúpaná cibuľa rozkrájaná na väčšie kúsky,
2 strúčky cesnaku,
15 g čerstvej petržlenovej vňate,
mletý kmín a koriander,
1 lyžička prášku do pečiva,
soľ,
čierne korenie,
200 g uvareného lúpaného hrachu,
1 rozšľahané vajce,
60 g strúhanky,
olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Bulgur nasypeme do misy a zalejeme studenou vodou. Necháme 20 minút nasiaknuť, potom opatrne zlejeme. Cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, kmín a mletý koriander rozmixujeme dohladka. Pridáme čierne korenie, uvarený a zomletý (rozmixovaný) hrach a vypracujeme na hladké cesto. Pridáme vajce, strúhanku, bulgur a premiešame. Zo zmesi mokrými rukami formujeme malé guľaté placky, ktoré z oboch strán opražíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou, hranolkami, zeleninovým šalátom alebo so špenátovou či inou zeleninovou zmesou a chlebom.