Kuracie závitky s parmskou šunkou a bazalkou na rajčinovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ZÁVITKY : Kuracie prsia, Parmská šunka, Bazalka, Parmezán. OMÁČKA : Cibuľa, Cesnak, Rajčiny, Tymián, štipka soli a cukru, Biely vínny ocot. PRÍLOHA: šalát alebo varené zemiaky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchá a výborná kuracinka z čersvých jarných ingrediencií. Ako stvorená na ľahký obed či večeru. My sme ako prílohu podávali zelený šalát s reďkovkou a cesnakovo-bylinkovým dresingom. Len ten som už od hladu nestihla nafotiť :o)

Kuracie prsia pozdĺžne rozkrojíme na 2-3 tenké plátky a posypeme čiernym korením.
Obložíme parmskou šunkou, hoblinami parmezánu a čerstvou bazalkou.
Naplnené prsia zrolujeme a ak je treba, prepichneme špáradlom.
Zapekaciu misu vymažeme olejom, závitky do nej poukladáme a tiež potrieme olejom. Dáme upiecť do rúry zohriatej na 180 stupňov. Snažíme sa ich veľmi nevysušiť.
Nakrájame si ingrediencie na omáčku.
Na oleji oprazíme cibuľku, cesnak a potom pridáme rajčiny a tymián. Podusíme do mäkka.
Omáčku rozmixujeme alebo prepasírujeme cez sitko, ochutíme soľou, cukrom, bielym vínnym octom a môžeme podávať.