Kuracie závitky s parmskou šunkou a bazalkou na rajčinovej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
ZÁVITKY : Kuracie prsia, Parmská šunka, Bazalka, Parmezán. OMÁČKA : Cibuľa, Cesnak, Rajčiny, Tymián, štipka soli a cukru, Biely vínny ocot. PRÍLOHA: šalát alebo varené zemiaky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Jednoduchá a výborná kuracinka z čersvých jarných ingrediencií. Ako stvorená na ľahký obed či večeru. My sme ako prílohu podávali zelený šalát s reďkovkou a cesnakovo-bylinkovým dresingom. Len ten som už od hladu nestihla nafotiť :o)
 |
Kuracie prsia pozdĺžne rozkrojíme na 2-3 tenké plátky a posypeme čiernym korením. |
 |
Obložíme parmskou šunkou, hoblinami parmezánu a čerstvou bazalkou. |
 |
Naplnené prsia zrolujeme a ak je treba, prepichneme špáradlom. |
 |
Zapekaciu misu vymažeme olejom, závitky do nej poukladáme a tiež potrieme olejom. Dáme upiecť do rúry zohriatej na 180 stupňov. Snažíme sa ich veľmi nevysušiť. |
 |
Nakrájame si ingrediencie na omáčku. |
 |
Na oleji oprazíme cibuľku, cesnak a potom pridáme rajčiny a tymián. Podusíme do mäkka. |
 |
Omáčku rozmixujeme alebo prepasírujeme cez sitko, ochutíme soľou, cukrom, bielym vínnym octom a môžeme podávať. |