
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pre 4 osoby približne potrebujeme: 3 - 4 kuracie prsia, 1 zrelú papáju, 1 strednú cibuľu, olivový olej, konzervu kokosového mlieka (tuším je to 400 ml), 1 lyžičku domáceho vanilkového cukru, 1 vanilkovú tobolku (struk), soľ, čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Kosové mlieko zmiešame s cukrom a pridáme doň pozdĺžne rozkrojenú vanilkovú tobolku. Celé to privedieme takmer k varu (ale nesmie to vrieť), odstavíme z ohňa a necháme aspoň 20 minút vylúhovať.
2. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky.
3. Na veľkú panvicu dáme olivový olej. Necháme ho zohriať a potom na ňom opekáme kuracie prsia, až kým nebudú takmer mäkké. V priebehu dusenia mäsa vyberieme vanilkovú tobolku z kokosového mlieka (musí tam byť tých cca 20 minút) a tupou hranou noža z tobolky vyškrabeme semienka (kaviár), ktoré pridáme k mäsu. Celé to dobre premiešame, aby sa semienka rovnomerne rozšírili.
4. Potom k mäsu pridáme na jemno nasekanú cibuľu a celé to opekáme, až kým cibuľa nezosklovatie (cca 5 minút).
5. Kým sa mäso opeká s cibuľou, ošúpeme si papáju. Vyberieme z nej semienka a dužinu nakrájame na menšie plátky. Nakrájané kúsky papáje pridáme potom k mäsu a cibuli a celé to ešte asi 5 minút za občasného miešania dusíme. Keď je to hotové, osolíme a okoreníme to podľa chuti a vyberiem to z panvice.
6. Do panvice teraz nalejeme kokosové mlieko (z ktorého sme už vybrali vanilku) a to na prudkom ohni varíme, kým to nezhustne na omáčku. Keď je to hotové, kokosovou omáčkou zalejeme mäsovú zmes.
7. Podávame s ryžou. Je to ľahké jedlo vhodné na teplé dni. Dobrú chuť.