Krém z bielej čokolády s balzamikovými jahodami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
284 ml smotany na slahanie * 1 zväzok bazalky * 300g kvalitnej bielej cokolady * 50 g trstinoveho cukru * 2 lyzice balzamikoveho octa *2 lyzice vody * 250g jahod
POSTUP PŘÍPRAVY
Na prvý pohľad trošku extravagantný dezert,ale zaručujem sa,že túto kombináciu neoľutujete!!!!exkluzívna chuť:)))))
 |
v hrnci si zmiesame slahacku do ktorej si natrhame bazalku..ja som jej pouzila trosku menej ,ako sa malo,co mi je aj luto,lebo som ju v kremiku potom moc necitila..takze odporucam viac...privedieme k varu... |
 |
akonahle zacne vriet,odstavime z ohna,a nechame 5 minut postat..potom bazalku scedime.. |
 |
slahacku opat privedieme tesne pod bod varu,odstavime,zamiesame do nej cokolady,a miesame az kym sa nerozpustia... |
 |
medzitym si nachystame cca 250 g jahod.. |
 |
pokrajame na stvrtinky.. |
 |
kremik si nalejeme do poharov,a odlozime do chladnicky,aspon na 2-3 hodinky... |
 |
v inom hrnci si zmiesame cukor,balzamiko,a vodu... |
 |
a na miernom ohni rozpustame asi 5 minut,kym nam nevznikne zlaty sirup... |
 |
premiesame ho s jahodami,a nechame marinovat tak dlho ako kremik... |
 |
potom uz len balzamikove jahody navrstvime na kremik,oblejeme zvysnym sirupom,dozdobime bazalkou,a mozme sa pustit do exkluzivnej degustacie:)
PRIJEMNY ZAZITOK!!!! |