
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto 1. 5 bielkov, 250 g kryštálový cukor, 300 g orechy Cesto 2. 5 vajec, 250 g kryštálový cukor, 250 g hladká múka, 1 dl olej, pol prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa Plnka 1. 10 žĺtkov, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice kryštálový cukor cukor, 3 dl mlieka, 300 g masla, 200 g práškový cukor, vanilková aesencia Plnka 2. 10 bielkov, 400 g kryštálový cukor Poleva. 400 g horkej čokolády, 100 g CERA
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto1. 5 bielkov vyšľaháme do tuha s cukrom, do vyšľahaného pridáme orechy. Masu roztrieme na plech vystlaný pergamenovým papierom.
Cesto2. Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka, olej, trochu perlivej vody, kakao, nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva. Toto cesto rozotrieme na cesto 1 a dáme piecť na 180 stupňov.
Plnka 1. V mlieku rozhabarkujeme žltky, múku, cukor a nad parou za ustavičného šľahania uvaríme hustý krém, maslo speníme s práškovým cukrom, pridáme vanilkovú esenciu a vychladnutý žltkový krém.
Plnka 2. 300 g cukru upálime na karamel, ktorý zalejeme trochou vody nechame rozpustiť na hustý sirup. Vyšľaháme do tuha bielky so zvyšným cukrom. Pridáme horúci karamelový sirup a nad parou šľaháme ďalších 15 minút.
Po upečení korpus vyklopíme na papier. Kakaové cesto musí byť na spodku. Orechové potrieme ríbezľovým lekvárom. Navrstvíme plnku 1 a na ňu plnku 2. Zalejem roztopenou horkou čokoládou.